Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;

“Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;”

Όταν πελάτες (νέοι και παλιοί) επικοινωνούν μαζί μας για να ζητήσουν πληροφορίες που αφορούν κάποια ιστοσελίδα ή κάποιο eshop, κάνουν την ίδια κύρια ερώτηση.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Η ίδια ερώτηση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τους οποίους δεν μπορούμε να καταγράψουμε εδώ για λόγους συντομίας.

Είναι λογικό να ρωτάνε, πραγματικά. Όσοι από εμάς δεν είμαστε πλούσιοι ή “διάσημοι” και έχουμε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό να διαθέσουμε για κάποια εργασία ή επένδυση, θέλουμε πάντα να νιώθουμε ότι τα χρήματα μας χρησιμοποιούνται με τον πιο έξυπνο τρόπο.

Έτσι είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πρόκειται να πληρώσουμε για κάτι άυλο, όπως μια ιστοσελίδα ή ένα eshop – αφού δεν μπορείτε να το κρατήσετε στα χέρια σας, πόσο πραγματικά αξίζει;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα - Ερωτηματικά

Το κόστος της εργασίας κατασκευής ιστοσελίδων ή κατασκευής eshop ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, για μην πούμε ότι ποικίλλει σε τεράστιο βαθμό.

Θα μπορούσατε να ζητήσετε προσφορές από δέκα διαφορετικές εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων και eshop, και να λάβετε δέκα τελείως διαφορετικές προσφορές με διαφορές που κυμαίνονται από μερικές δεκάδες ευρώ έως αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Και τελικά αναρωτιέστε “Τελικά, πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;”

Πώς όμως μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη προσφορά και ποιο ποσό αντίστοιχα κοστολογεί πραγματικά την εργασία που θα γίνει;

Παράγοντες που επηρεάζουν την αξία κατασκευής.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε.

Ποτέ μην υποθέσετε ότι η υπηρεσία που ζητάτε είναι απλή και ποτέ μην προσπαθήσετε να κοστολογήσετε μια υπηρεσία που δεν μπορείτε να κάνετε μόνος σας.

Ορισμένα πράγματα φαίνονται εύκολα (είναι αλήθεια αυτό, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, δεν είναι), αλλά είναι πολύ περίπλοκα να τα επιλύσεις σε σύντομο χρόνο και με χαμηλό κόστος, ενώ άλλα φαίνονται να είναι δύσκολα και τελικά είναι πολύ εύκολο να επιλυθούν / εφαρμοστούν.

Η ιστοσελίδα σας μπορεί να αποτελείται μόνο από μία σελίδα, αλλά αυτό πάλι δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα φθηνότερη από μια ιστοσελίδα με πέντε σελίδες ή ακόμα και με εκατό σελίδες.

Η αλήθεια είναι ότι οι κατασκευαστές ιστοσελίδων (και όχι μόνο) δεν κοστολογούν πάντα μόνο τον χρόνο που απαιτείται για μία εργασία.

Όταν πάτε στον γιατρό σας και σας κάνει κάποια εξέταση και ο χρόνος δεν ξεπερνάει τα δέκα λεπτά, του λέτε “για δέκα λεπτά θέλετε τόσα πολλά χρήματα;”. Ή “σιγά, τι έκανε και θέλει τόσα πολλά;”.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα - Ο τεχνικός δεν είναι δωρεάν εργαλείο

Το ότι ο γιατρός σας αφιέρωσε μόλις δέκα λεπτά για την εργασία πού έπρεπε να κάνει (όποια και ήταν αυτή), δεν σημαίνει ότι δεν απαιτήθηκε γνώση, δεξιότητα, ακρίβεια και χρόνια μελέτης.

Ομοίως, έχουμε περάσει αρκετό χρόνο και πολλά μα πάρα πολλά ξενύχτια, μαθαίνοντας να κάνουμε, ό, τι κάνουμε.

Αν μπορούσε κανείς να το κάνει μόνος του, τόσο καλά όσο το κάνουμε εμείς, σίγουρα δεν θα μας χρειαζόταν.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Επίπεδο δεξιοτήτων και ικανότητας του προγραμματιστή.

Ναι, είναι σίγουρο ότι αν ψάξετε θα βρείτε κάποιον να σας κατασκευάσει μια ιστοσελίδα για 150 ευρώ (ο Θεός να την κάνει).

Όχι, είναι σίγουρο και πιο σίγουρο δεν γίνεται ότι ΔΕΝ θα είναι σε καμία περίπτωση η ίδια ποιότητα με μια ιστοσελίδα που κοστίζει εξακόσια ευρώ ή ακόμα και χίλια ευρώ.

Είναι κάτι σαν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ποδήλατο και ένα αυτοκίνητο, και τα δύο θα σας πάνε Θεσσαλονίκη, αλλά το ένα είναι σίγουρα καλύτερο από το άλλο.

Οι εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων που χρεώνουν περισσότερο, σας παρέχουν γνώσεις και δεξιότητες που δεν θα βρείτε πουθενά σε τιμές φίλου, του φίλου που σας φτιάχνει την ιστοσελίδα (ξέρετε, έχω ένα φίλο που έχει ένα φίλο, που έχει άλλον ένα φίλο που κάνει ιστοσελίδες) και στις περισσότερες περιπτώσεις, τα οφέλη σίγουρα θα ξεπεράσουν το πρόσθετο κόστος.

Αν επιλέξετε αυτόματα την φθηνότερη λύση, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι, και δεν θα πάρετε αυτό που φανταζόσασταν -εκτός αν έχετε πολλή φτωχή φαντασία- αλλά και ότι στο τέλος θα σας κοστίσει παραπάνω -πολύ παραπάνω- από ότι είχατε υπολογίσει για να την κάνετε απλώς να φαίνεται αξιοπρεπής και ίσως να είναι.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα - Επίπεδο ικανότητας προγραμματιστή

Να θυμάστε ότι μια ιστοσελίδα αποτελείται από εκατοντάδες επιμέρους στοιχεία και ότι η σωστή επιλογή του προγραμματιστή / σχεδιαστή ιστοσελίδων που θα επιλέξετε θα πρέπει να γίνεται με κριτήριο τις δεξιότητες και τις ικανότητές του και όχι με κριτήριο την τιμή του.

Κουραστήκαμε να βλέπουμε «πρόχειρες» και «άτσαλες» ιστοσελίδες μη βελτιστοποιημένες, που μόνο ερασιτεχνία έχουν να προσφέρουν.

Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε!

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Πόσο απαιτητικός είστε ως πελάτης (God HELP US PLEASE).

Μάλλον αναφέραμε ένα από αυτά τα πράγματα που κανείς δεν πρέπει να μιλάει!

Αλλά θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, γι’ αυτό θα σας το εξηγήσουμε όσο πιο απλά μπορούμε:

Αν στέλνετε 100 email ή τηλεφωνείτε 50 φορές την ημέρα και περιμένετε ένα δισεκατομμύριο μικροσκοπικές αναθεωρήσεις για την ιστοσελίδα σας (ξέρετε τώρα τι εννοούμε, «σε παρακαλώ, θέλω αυτό το κόμμα να πάει 2,45 χιλιοστά πιο δεξιά και 1,04 χιλιοστά πιο πάνω», όλα αυτά χρειάζονται χρόνο, χρόνο και πολύ χρόνο.

Όταν λοιπόν είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε δώδεκα και δεκατρείς ώρες την ημέρα, όταν είμαστε αναγκασμένοι να αφαιρούμε χρόνο από την οικογένειά μας, από τον προσωπικό μας χρόνο (λέμε τώρα…που… προσωπικός χρόνος), από την ξεκούραση μας, κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθούμε για όλα αυτά.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα - Πελάτες που ζητάνε μικρές αλλαγές στην ιστοσελίδα

Και όσο και να θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα ΔΩΡΕΑΝ (καλέστε ελεύθερα όποιον πελάτη μας θέλετε, από τα έργα που έχουμε κατασκευάσει και ρωτήστε τους αν τους χρεώσαμε για μικρό-αλλαγές), υπάρχουν και κάποιες στιγμές που πραγματικά ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθούμε και εμείς.

Με την πάροδο του χρόνου, οι κατασκευαστές ιστοσελίδων -εμείς δηλαδή- έμαθαν να «μυρίζονται» -δυστυχώς, όχι πάντα με επιτυχία ☹- τους «δύσκολους» πελάτες -παράξενους ίσως θα ήταν πιο σωστό- αλλά όλο και κάποιος ξέφευγε από την «μύτη ραντάρ», σε όλες αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, πρέπει και εμείς να κάνουμε απολύτως βέβαιο ότι θα αποζημιωθούμε για κάθε πρόσθετη εργασία (το ίδιο θα κάνατε και εσείς στην θέση μας).

Θυμηθείτε ότι οι κατασκευαστές ιστοσελίδων (εμείς δηλαδή) είναι άνθρωποι και εμείς λοιπόν (μερικές φορές) έχουμε ζωές μακριά από τους υπολογιστές μας.

Και πάμε πάλι στην κλασική και πάντα εφήμερη ερώτηση "Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;"

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να αναρωτηθείτε πριν αποφασίσετε έναν προϋπολογισμό για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας ή του eshop σας.

Για μικρές / μεσαίες επιχειρήσεις, μικρά καταστήματα, ελεύθερους επαγγελματίες.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Για ποιο λόγο θέλετε ιστοσελίδα;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Χρειάζεστε απλώς να έχετε μία ιστοσελίδα εταιρική ταυτότητα;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Θέλετε να δώσετε έμφαση στις υπηρεσίες που παρέχετε;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Έχετε σκοπό να κάνετε κάποια διαφήμιση στο κοντινό μέλλον;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Το σκέφτεστε ως επένδυση για το μέλλον της επιχείρησής σας;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα - Μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις

Γενικά πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε επιχειρηματικός τομέας έχει τις διαφορές του και σε κάθε περίπτωση η εταιρεία κατασκευής που θα επισκεφτείτε για να συζητήσετε την «περίπτωσή» σας, πρέπει να σας κάνει τις κατάλληλες ερωτήσεις για να μπορέσει να πιάσει τον «παλμό» του τομέα και της ίδιας της επιχείρησης, αν δεν το κάνει, αλλάξτε εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, το αποτέλεσμα που θα πάρετε ΔΕΝ θα σας αρέσει.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Σε γενικές γραμμές οι μικρές και μεσαίες εταιρικές ιστοσελίδες κυμαίνονται από 600 ευρώ έως και 1200 ευρώ, φυσικά εξαρτωμένων διαφόρων παραμέτρων (πολυγλωσσία, βελτιστοποίηση, κατάλογος προϊόντων κ.τ.λ.).

Για μεσαίες / μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλα καταστήματα.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Πόσο σημαντικό είναι να έχετε μια ιστοσελίδα;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Τι χρειάζεται πραγματικά η επιχείρησή σας;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Τι θέλετε να κάνει η ιστοσελίδα σας για την επιχείρησή σας;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Έχετε σκοπό να κάνετε κάποια διαφήμιση στο κοντινό μέλλον;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Check Blue

Το σκέφτεστε ως επένδυση για το μέλλον της επιχείρησής σας;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα - Μεσαίες & μεγάλες επιχειρήσεις

Είναι ο 21ος αιώνας και πάνω από το 75% των χρηστών του διαδικτύου ερευνούν προϊόντα και υπηρεσίες online προτού πραγματοποιήσουν μια αγορά. Εάν η επιχείρησή σας δεν διαθέτει ιστοσελίδα, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή πόσους εργαζόμενους έχετε, ήδη χάνετε πωλήσεις και αναγνωρισιμότητα.

Αντίστοιχα με τα παραπάνω, έχοντας μια άσχημη και ξεπερασμένη ιστοσελίδα, δεν πρόκειται να σας βοηθήσει ιδιαίτερα στο κομμάτι της αναγνωρισιμότητας μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα φέρει. Είναι εύκολο να πείτε ότι οποιαδήποτε παρουσία στο διαδίκτυο είναι καλύτερη από καμία, αλλά λέγοντας αυτό σίγουρα θα χάσετε πιθανούς πελάτες ή υπάρχοντες πελάτες εάν θεωρήσουν την εταιρεία σας “φθηνή” ή εκτός τόπου και χρόνου.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα σας για να μάθουν τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρετε, να κλείσουν ραντεβού, να αγοράσουν προϊόντα ή απλώς για να εντοπίσουν είτε τον αριθμό τηλεφώνου σας ή την διεύθυνσή σας.

Έχουμε μιλήσει με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν εμμονή με πράγματα που απλώς δεν έχουν σημασία (καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να βάλουν μια προσωπική πινελιά, αλλά μέχρι ενός σημείου). Θέλουν π.χ. να εμφανίσουν ένα μενού να ξεφυτρώνει με κάποιο τρόπο από το πουθενά ή θέλουν να ωθήσουν το περιεχόμενο χαμηλότερα στην σελίδα μόνο για να κάνουν το λογότυπο μεγαλύτερο, άντε και λίγο ακόμα μεγαλύτερο.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που το πιστοποιεί https://www.youtube.com/watch?v=5AxwaszFbDw

Και ενώ ανησυχούν για όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, δεν μπορούν να αντιληφθούν το γεγονός ότι οι μισοί επισκέπτες τους δεν κάνουν ποτέ κλικ μετά την μέση της αρχικής σελίδας τους.

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς χρειάζεται η ιστοσελίδα σας ή το eshop σας, ήρθε η ώρα να συμβουλευτείτε κάποιον που να ξέρει. Τάχιστα μάλιστα.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Οι ιστοσελίδες για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είναι πιο δύσκολο να τιμολογηθούν, επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται.

Σε γενικές γραμμές κυμαίνονται από 1000 με 1200 ευρώ για χαμηλής πολυπλοκότητας σελίδες έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ για μεγάλα καταστήματα και πιο σύνθετες υλοποιήσεις, πάλι εξαρτωμένων διαφόρων παραμέτρων (πολυγλωσσία, βελτιστοποίηση κ.τ.λ.).

Και για να κλείσουμε…

Καταλαβαίνουμε ότι ίσως δεν σας αρέσουν αυτές οι απαντήσεις, αλλά δοκιμάστε να σκεφτείτε την ιστοσελίδα σας ως υπάλληλο, για την ακρίβεια τον υπάλληλο που εργάζεται κάθε ημέρα, όλο τον χρόνο-χωρίς άδειες και επιδόματα-, τον υπάλληλο που γνωρίζει τα πάντα για την επιχείρησή σας, με μόνο αντίτιμο ένα μικρό κόστος συντήρησης.

Έχουν τύχει περιπτώσεις που πελάτες θέλουν «μεν», αλλά «δεν μπορούν δεν» και παίρνουν την μεγάλη απόφαση να φτιάξουν την ιστοσελίδα τους, μόνοι τους (εξάλλου πόσο δύσκολο μπορεί να είναι, λένε…) για να εξοικονομήσουν χρήματα ή να απευθυνθούν σε κάποια «φθηνή εταιρεία», όταν συμβαίνει αυτό συνήθως, βλέπουμε ένα από τα παρακάτω αποτελέσματα:

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Times Red

Χάνουν ώρες και ώρες προσπαθώντας να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και με ποιο τρόπο και στο τέλος το τελικό αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι και να φαίνεται απαίσιο.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Times Red

Χάνουν ώρες και ώρες προσπαθώντας να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και με ποιο τρόπο, και στο τέλος απογοητεύονται και προσλαμβάνουν κάποια εταιρεία ούτως ή άλλως.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα; - Times Red

Πηγαίνουν αμέσως και μισθώνουν μια “φτηνότερη” εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, έπειτα καταλήγουν να μας μισθώνουν πάλι για να διορθώσουμε τα αδιόρθωτα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μόνο που βλέπουμε είναι σπατάλη χρόνου και δυστυχώς σπατάλη χρημάτων.

Μην μπείτε σε αυτή την διαδικασία, αν δεν μπορείτε να διαθέσετε τα χρήματα που χρειάζονται για την κατασκευή της ιστοσελίδας που θέλετε, ΣΥΖΗΤΗΣΤΕ με την εταιρεία που θέλετε να συνεργαστείτε και ζητήστε τους να βρείτε από κοινού ένα τρόπο πληρωμής που βολεύει και τις δύο πλευρές, είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε να συμφωνήσετε.

Ελπίζουμε να βρήκατε την κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση “Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;”

AiO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Social Rating
5.0
Based on 54 reviews
Google Rating
5.0
Based on 46 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 8 reviews

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest
Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης, συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση cookies και άλλων τεχνολογιών καταγραφής δεδομένων.