Η συντήρηση ιστοσελίδων είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία των ιστοσελίδων και είναι απαραίτητο να γίνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα για να διασφαλίσει τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Έχετε δει ποτέ παρκαρισμένο αυτοκίνητο που αφέθηκε να παραμείνει χωρίς συντήρηση σε κάποιο πάρκινγκ ή στο δρόμο;

Με την πάροδο του χρόνου, πιθανότατα να άρχισε να σκουριάζει, το χρώμα του να ξεθώριασε, τα ελαστικά να ξεφούσκωσαν και τελικά να κατέληξε εν αχρηστία.

Αλλά και στην περίπτωση που το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται τακτικά, οι φθορές του θα είναι ακόμα πιο γρήγορες, εάν δεν γίνουν αλλαγές λαδιού, αλλαγές ελαστικών και άλλες βασικές συντηρήσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που η συντήρηση ιστοσελίδων είναι σημαντική, αν αφήσουμε μια ιστοσελίδα χωρίς συντήρηση θα αρχίσει να καταρρέει.

Στην αρχή, τα προβλήματα είναι μικρά: ένας σύνδεσμος εδώ ή εκεί “σπάει”, κάποιες εικόνες θέλουν βελτιστοποίηση, κάποια πρόσθετα δεν λειτουργούν.

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα. Εμφανίζονται σελίδες σφάλματος, παρουσιάζονται προβλήματα στην βάση δεδομένων, εμφανίζονται ασυμβατότητες με javascript, ασυμβατότητες με php και διάφορα άλλα.

Συντήρηση Ιστοσελίδων - Expert Advice

Αυτό συμβαίνει όταν δεν γίνεται συντήρηση ιστοσελίδων.

Δεν είναι λοιπόν μυστικό, ότι το να κατασκευάσετε απλά μια εντυπωσιακή ιστοσελίδα δεν είναι αρκετό από μόνο του, ακόμη πιο σημαντικό είναι να την συντηρείτε και να την κρατάτε πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε συντήρηση της ιστοσελίδας σας; Όπως αναφέραμε παραπάνω μια ιστοσελίδα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο που φροντίζετε για την επιχείρηση σας, την υγεία σας, ή ακόμα και το σπίτι σας.

Εάν μόλις “ανεβάσετε” την ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο αγνοείτε τη συντήρησή της, η ιστοσελίδα σας με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει εγκαταλελειμμένη.

Και όπως είπαμε ξανά, τι να την κάνετε την εντυπωσιακή ιστοσελίδα αν δεν λειτουργεί και δεν συμπεριφέρεται όπως πρέπει.

Η επιτυχία της επιχειρηματικής παρουσίας σας στο διαδίκτυο βασίζεται στο πόσο καλά λειτουργεί η ιστοσελίδα σας και για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να συντηρείται τακτικά.

Η ομάδα της AiOWeb έχει πολυετή εμπειρία στην συντήρηση ιστοσελίδων. Παρέχουμε ετήσια πλάνα συντήρησης ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι πάντα στην αιχμή των εξελίξεων του διαδικτύου.

Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην συντήρηση ιστοσελίδων.

Συντήρηση Ιστοσελίδων

Μερικά από τα οφέλη της συντήρησης ιστοσελίδων


Αντίγραφα ασφαλείας.

Η διατήρηση ενός τρέχοντος αντιγράφου ασφαλείας της ιστοσελίδας σας είναι ζωτικής σημασίας. Δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας σε ασφαλές σύστημα offline server.

Συντήρηση βάσεων δεδομένων.

Δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας σε ασφαλές σύστημα offline server. Η βάση δεδομένων αποθηκεύει τις πληροφορίες όλης της ιστοσελίδας σας. Τα προβλήματα με τις βάσεις δεδομένων δεν είναι πάντα ορατά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Ενημέρωση CMS κατασκευής.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την άνθηση των πλατφορμών κατασκευής ιστοσελίδων είναι ότι βγαίνουν πολύ συχνά νέες εκδόσεις, οι όποιες αν δεν γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Ενημέρωση πρόσθετων και ενθεμάτων.

Το παρωχημένο λογισμικό είναι η κύρια αιτία για προσβολές από ιούς, malware, κακόβουλο λογισμικό και εκμετάλλευση ευπαθειών (hacking). Ενημερώνουμε όλα τα ενθέματα και πρόσθετα της ιστοσελίδας σας για να είσαστε ασφαλείς.

Καθαρισμός κακόβουλων προγραμμάτων.

Κάθε εκκαθάριση αντιμετωπίζεται από ειδικά προγράμματα ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού, τα οποία εξετάζουν τα αποτελέσματα, εντοπίζουν τις όποιες ανωμαλίες και καθαρίζουν την ιστοσελίδα σας.

Αφαίρεση από μαύρες λίστες.

Αφού ανακτήσουμε και καθαρίσουμε την ιστοσελίδα σας από κακόβουλο λογισμικό, ελέγχουμε την ιστοσελίδα σας αν καταχωρήθηκε σε κάποια μαύρη λίστα κακόβουλων ιστοσελίδων και την καταργούμε από αυτή.

Βελτιστοποίηση γραφικών και εικόνων.

Σαρώνουμε, ελέγχουμε και βελτιστοποιούμε τα γραφικά και τις εικόνες τις ιστοσελίδας σας, επιτυγχάνοντας έως και 55% μείωση μεγέθους, έτσι ώστε όλες οι σελίδες να φαίνονται πιο επαγγελματικές και η ιστοσελίδα σας να φορτώνει πιο γρήγορα.

Αρχεία καταγραφής σφαλμάτων.

Ελέγχουμε, παρακολουθούμε και αδειάζουμε τα αρχεία καταγραφής σφαλμάτων του πίνακα διαχείρισης σας, του πακέτου φιλοξενίας σας, όπως και της πλατφόρμας κατασκευής της ιστοσελίδας σας και βεβαιώνουμε ότι όλα λειτουργούν απρόσκοπτα, ομαλά και χωρίς λάθη.

Παρακολούθηση & επιδιόρθωση συνδέσμων.

Οι σπασμένοι σύνδεσμοι καθιστούν την ιστοσελίδα σας αναξιόπιστη και την κάνουν να φαίνεται εγκαταλελειμμένη. Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε έναν ή περισσότερους συνδέσμους και καταλήγει σε μια σελίδα 404, η ιστοσελίδα σας δείχνει σημάδια εγκατάλειψης.

Κονσόλα αναζήτησης Google.

Παρακολουθούμε και ελέγχουμε την κονσόλα αναζήτησης (Search Console πρώην Web Master Tools) της Google για τυχόν προβλήματα της ιστοσελίδας σας ή του web server σας και τα επιλύουμε άμεσα.</span

Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε η συντήρηση ιστοσελίδων δεν είναι κάτι γραμμικό το οποίο ακολουθείται τυφλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ακόμα πολλές κατηγορίες ελέγχων και διορθώσεων τις οποίες κάνουμε σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση για να μπορούμε να έχουμε πλήρη γνώση και έλεγχο της κάθε ιστοσελίδας που αναλαμβάνουμε.

Τώρα, μπορείτε να χαλαρώσετε και να αναθέσετε στην ομάδα της AiOWeb την συντήρηση της ιστοσελίδας σας. Επιτρέψτε μας να φροντίσουμε τις ανάγκες συντήρησης της ιστοσελίδας σας και θα δείτε τη διαφορά άμεσα και με αποδείξεις.

Αποκτήστε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο συντήρησης ιστοσελίδων από την AiOWeb, σύμφωνα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας, που ταιριάζει τόσο στον προϋπολογισμό σας όσο και στους στόχους σας.

Αποκτήστε μια τέλεια εταιρική εμφάνιση χωρίς λάθη για την ιστοσελίδα σας και λάβετε τα απαραίτητα βελτιωτικά για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο.

Συντήρηση Ιστοσελίδων - Performance

Έχουμε σίγουρα ένα σχέδιο συντήρησης ιστοσελίδων που είναι κατάλληλο για εσάς. Η ομάδα της AiOWeb είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει με μια προσαρμοσμένη λύση που θα σας λύσει τα χέρια, γρήγορα, οικονομικά και με αποτελεσματικότητα.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε με όλες τις ανάγκες συντήρησης της ιστοσελίδας σας.

Η γνώμη σας μετράει.

Συντήρηση Ιστοσελίδων
4.7 (94.58%) 1558 votes

Συντήρηση Ιστοσελίδων & Υποστήριξη Ιστοσελίδων

Ο απόλυτος συνδυασμός ασφάλειας, ταχύτητας και ανανέωσης ιστοσελίδων.