Δημιουργία Ιστοσελίδας, ποια πλατφόρμα να επιλέξω; - Header - Στόχοι με βέλη στο κέντρο

Δημιουργία Ιστοσελίδας, ποια πλατφόρμα να επιλέξω;

Δημιουργία ιστοσελίδας, ποια πλατφόρμα να επιλέξω;” Αυτή η ερώτηση έρχεται να μας απασχολήσει πολύ τον τελευταίο καιρό. Προτού απαντήσουμε ας αναλύσουμε πρωτίστως…..

Προτού αρχίσουμε καλό είναι να επισημάνουμε ότι κάθε πλατφόρμα που στόχο έχει την ανάπτυξη και την δημιουργία ιστοσελίδας, έχει θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία.

Ας αρχίσουμε να εξηγούμε διάφορες έννοιες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την επιλογή μας.

Τι είναι η πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας ή αλλιώς σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS);

Η πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετεμια ιστοσελίδα ή να  κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα.

Όταν επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς και συνδεθείτε, θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα περιβάλλον διαχείρισης.

Σε αυτό το περιβάλλον διαχείρισης μπορείτε να δημιουργήσετε και να κάνετε ενημέρωση σε σελίδες, δημοσιεύσεις και άλλους τύπους περιεχομένου  όπως και να οργανώσετε το περιεχόμενο με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε.

Δημιουργία Ιστοσελίδας, ποια πλατφόρμα να επιλέξω; – Διάφορα αντικείμενα για δημιουργία ιστοσελίδας

Θα είστε επίσης σε θέση να αλλάξετε τον σχεδιασμό της δυναμικής ιστοσελίδας σας μέσω του περιβάλλοντος διαχείρισης, εγκαθιστώντας θέματα (templates) και ενθέματα (plugins) καθώς και να τα αλλάξετε όταν θελήσετε.

Όλες οι ενέργειες γίνονται σχετικά απλά, πατώντας κουμπιά, δεν θα πρέπει να γράψετε κώδικα ή δέσμες ενεργειών στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον.

Τι είναι η ανοικτού κώδικα πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδων;

Οι καλύτερες πλατφόρμες για δημιουργία ιστοσελίδας αυτή τη στιγμή αλλά και γενικότερα θεωρούνται: η πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας WordPress, η πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας Joomla και η πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας Drupal.

Δεν εξετάζουμε μόνο ότι είναι δωρεάν και ανοικτού κώδικα ως πλατφόρμες, αλλά και το ότι μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες θέματα (templates) και ενθέματα (plugins) για να διαμορφώσετε την ιστοσελίδα σας.

Δημιουργία Ιστοσελίδας, ποια πλατφόρμα να επιλέξω; – Open Source

Πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας ανοικτού κώδικα, σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, να επεξεργαστείτε και να προσαρμόσετε τα αρχεία του κώδικα της πλατφόρμας της επιλογής σας (αρκεί να έχετε τις απαραίτητες γνώσεις) στην ιστοσελίδα σας και να την κάνετε να λειτουργεί όπως ακριβώς εσείς θέλετε.

Ας δούμε επιγραμματικά τις τρείς πιο δημοφιλείς πλατφόρμες
WordPress – Joomla – Drupal
WordPress
Joomla
Drupal

Κατασκευή Ιστοσελίδας με WordPress.

Το WordPress τροφοδοτεί πάνω από το ήμισυ των δυναμικών ιστοσελίδων στον κόσμο κι έτσι γίνεται ολοένα πιο ολοκληρωμένο, έξυπνο και δημοφιλές με κάθε νέα ενημερωμένη έκδοση.

Το WordPress έχει μια αφοσιωμένη κοινότητα, τόνους ελεύθερων ενθεμάτων και επεκτάσεων (περισσότερο από κάθε άλλη πλατφόρμα για την δημιουργία ιστοσελίδας).

Η Διαχείριση περιεχομένου με το WordPress είναι απόλυτα απλή: δημιουργήστε μια σελίδα, προσθέστε τη στο μενού, δημοσιεύστε κάτι στην σελίδα αυτή και δείτε το περιεχόμενό της στην δυναμική ιστοσελίδα σας.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί τόσοι πολλοί χρήστες ιστοσελίδων επιλέγουν το WordPress για την δυναμική ιστοσελίδα τους.

Το WordPress είναι η ευκολότερη πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Κατασκευή Ιστοσελίδας με Joomla.

Επικρατεί η άποψη ότι το Joomla βρήκε την τέλεια ισορροπία μεταξύ δυνατοτήτων προσαρμογής και φιλικότητας προς τον χρήστη, αλλά είναι πιο περίπλοκο από ότι το WordPress.

Επίσης να αναφέρουμε ότι, αν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με αυτήν την πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας, θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να συνηθίσετε το περιβάλλον εργασίας της.

Η εκχώρηση ενθεμάτων (plugins) σε ενότητες, η τοποθέτηση τους σε διαφορετικές σελίδες και γενικότερα άλλοι απαραίτητα χειρισμοί μπορεί να είναι δύσκολη αρχή για έναν αρχάριο.

Με λίγα λόγια, το Joomla είναι μια πολύ καλή επιλογή, ακόμη και αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να συνηθίσετε τις ιδιαιτερότητές του.

Κατασκευή Ιστοσελίδας με Drupal.

Το Drupal θεωρείται η κορυφή των πλατφορμών για  δημιουργία ιστοσελίδας. Είναι γεγονός ότι μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα με την πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων Drupal.

Πολλά από τα πράγματα τα οποία, στο WordPress ή στο Joomla θα απαιτούσαν ειδικά ενθέματα ή επεκτάσεις, στο Drupal περιλαμβάνονται και είναι προεπιλεγμένα.

Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας, για να μάθετε να τα λειτουργήσετε είναι μια πραγματική πρόκληση και χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή για να τα καταφέρετε.

Το Drupal είναι τέλειο για μεγάλες και σοβαρές ιστοσελίδες και για οργανισμούς που μπορούν να αντέξουν οικονομικά διαχειριστές πλήρους απασχόλησης.

Δημιουργία ιστοσελίδας, ποιους παράγοντες να εξετάσετε.

Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να εξετάσετε επιλέγοντας μια πλατφόρμα για δημιουργία ιστοσελίδας, είναι πόσο χρόνο είστε έτοιμοι να σπαταλήσετε για την περεταίρω ανάπτυξη και διατήρησή της.

Αν δεν έχετε βασική εμπειρία και θέλετε κάτι το οποίο να δουλεύει σχεδόν αυτόματα, σας προτείνουμε το WordPress.

Αν πάλι έχετε εμπειρία και θέλετε να ασχολείστε πιο συχνά με την ιστοσελίδα σας, θα σας προτείνουμε το WordPress και το Joomla.

Για το τέλος αφήσαμε το Drupal, το οποίο απαιτεί περισσότερο χρόνο αλλά και γνώση προγραμματισμού HTML, CSS και PHP για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

dimiourgia istoselidas platforma painting v2
Social Rating
5.0
Based on 89 reviews
Google Rating
5.0
Based on 81 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 8 reviews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
StumbleUpon