Διαφημίσεις YouTube – Slide

Διαφημίσεις YouTube

Από την ίδρυσή του YouTube το Φεβρουάριο του 2005, συγκέντρωσε δισεκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα του, που το χρησιμοποιούσαν για να ανακαλύψουν, να μοιραστούν βίντεο και να κάνουν διαφημίσεις YouTube.

Με τον καιρό λειτούργησε ως πλατφόρμα διασύνδεσης γνωστών εταιρειών με τους πελάτες τους, δημιουργών με χρηστών, και γενικά έδωσε “χώρο” στην άμεση επικοινωνία μεταξύ επαγγελματιών και καταναλωτών.

Σύμφωνα με το YouTube, τα βίντεο κριτικής προϊόντων έχουν αυξηθεί κατά 40% σε προβολές σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Έρευνα καταναλωτών της Google διαπίστωσε  ότι ένας στους πέντε χρήστες λέει ότι πηγαίνει στο YouTube για να δει ποια προϊόντα είναι “cool” για αγορά.

Διαφημίσεις YouTube - Όρθιο Tablet Με YouTube Video

Με πάνω από 4 δισεκατομμύρια προβολές κάθε μέρα, το YouTube γίνεται γρήγορα η νέα ροή εσόδων για τους επαγγελματίες για να διαφημίζουν και να προωθούν τα προϊόντα τους, μαζί με άλλες μορφές κοινωνικού εμπορίου μέσω του Facebook και του Instagram.

Χάρη στην εισαγωγή διαφημιστικών συστημάτων όπως το TrueView και οι διαφημίσεις Google στο YouTube (που διατίθενται μέσω της διασύνδεσης του AdWords), οι επαγγελματίες μόλις πού άρχισαν να κατανοούν τις βίντεο διαφημίσεις YouTube.

Διαφημίσεις YouTube

Οι διάφοροι τύποι διαφημίσεων που μπορεί να εμφανίζονται δίπλα στα βίντεό σας

Διαφημίσεις YouTube - Διαφήμιση Display Ad
Display ads
Διαφημίσεις YouTube - Διαφήμιση Overlay Ad
Overlay ads
Διαφημίσεις YouTube - Διαφήμιση Skippable Video Ad
Skippable video ads
Διαφημίσεις YouTube - Διαφήμιση Non Skippable Video Ad
Non-skippable video ads
Διαφημίσεις YouTube - Διαφήμιση Bumper Ad
Bumper ads
Διαφημίσεις YouTube - Διαφήμιση Sponsored Card
Sponsored cards

Τα 3 βασικά στοιχεία των διαφημίσεων YouTube.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε την σχέση μεταξύ των τριών στοιχείων που καθιστούν το YouTube ένα επιτυχημένο κανάλι για θεατές, δημιουργούς, καθώς και για διαφημιζόμενους.

Θεατές.

Οι θεατές έρχονται στο YouTube για να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν και να συμμετάσχουν σε μια αλληλεπιδραστική κοινότητα. Παρέχουν επίσης τις θεάσεις που απαιτούνται για να βοηθήσουν τους δημιουργούς, τους διαφημιζόμενους και το YouTube να κερδίσουν χρήματα.

Δημιουργοί.

Οι Δημιουργοί έρχονται στο YouTube για να εκφραστούν, να μοιραστούν την δημιουργικότητά τους και ενδεχομένως να βγάλουν χρήματα από αυτό – αν μπορούν. Ως δημιουργός, μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε εξαιρετικά βίντεο, ώστε οι θεατές να επιστρέφουν για περισσότερα και να κάνουν επισκέψεις στο κανάλι σας.

Διαφημιζόμενοι.

Οι διαφημιζόμενοι “βλέπουν” το YouTube ως τρόπο προσέγγισης και στόχευσης κοινού, γι’ αυτό το λόγο ενδέχεται να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να προβάλλουν διαφημίσεις σε ένα κανάλι με μεγάλο αριθμό θεατών.

Διαφημίσεις YouTube - Οθόνη Με YouTube Video

Σημαντικά στατιστικά των διαφημίσεων YouTube.

Πριν αναλύσουμε τα είδη διαφημίσεων που μπορείτε να δημιουργήσετε στο YouTube για να προωθήσετε το εμπορικό σήμα σας, τις υπηρεσίες σας ή τα προϊόντα σας, ας δούμε μαζί μερικά σημαντικά στατιστικά στοιχεία αυτού του κοινωνικού δικτύου όσον αφορά την διαφήμιση.

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε μια προοπτική για την αποτελεσματικότητα και τον αντίκτυπο των διαφημίσεων YouTube.

Οι αριθμοί που θα δείτε παρακάτω, λήφθηκαν από επίσημες πηγές, καθώς και από εξειδικευμένες δημοσιεύσεις από την ιστοσελίδα που κατέχει στατιστικά στοιχεία expandedramblings.com:

Διαφημίσεις YouTube

Μερικά από τα Στατιστικά διαφημίσεων YouTube


Διαφημίσεις YouTube - Check Icon

Στατιστικό 1

Οι χρήστες του YouTube που είδαν πλήρη διαφήμιση TrueView έχουν 23 φορές περισσότερες πιθανότητες να επισκεφθούν ή να εγγραφούν στο κανάλι της εταιρείας που διαφημιζόταν.

Διαφημίσεις YouTube - Check Icon

Στατιστικό 2

Οι χρήστες που εκτέθηκαν σε διαφήμιση TrueView έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να εγγραφούν ή να επισκεφτούν το κανάλι της εταιρείας που διαφημιζόταν.

Διαφημίσεις YouTube - Check Icon

Στατιστικό 3

Ο αριθμός των διαφημιζόμενων που δημοσιεύουν διαφημιστικά βίντεο στο YouTube αυξάνεται περισσότερο από 40% ετησίως.

Διαφημίσεις YouTube - Check Icon

Στατιστικό 4

Οι μέσες δαπάνες των σημαντικότερων διαφημιζόμενων του YouTube αυξάνονται εκθετικά περισσότερο από 60% ανά έτος.

Διαφημίσεις YouTube - Check Icon

Στατιστικό 5

Η διαφημιστική υπηρεσία YouTube TrueView αυξήθηκε περισσότερο από 45% από το 2016 και περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο από 60% το 2017.

Διαφημίσεις YouTube - Check Icon

Στατιστικό 6

Η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο είναι το YouTube, το οποίο ανήκει και αυτό πλέον στη Google με ποσοστό 100%.

Όπως μπορείτε να δείτε η αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων στο YouTube, έχει δημιουργήσει σταθερή αύξηση των διαφημιστικών επενδύσεων από τους διαφημιζόμενους. Επιπλέον, η προβολή διαφημίσεων στο δίκτυο του YouTube έχει οδηγήσει τους χρήστες να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για κανάλια διαφορετικών εμπορικών εταιρειών.

Από την άλλη πλευρά, όταν μια διαφήμιση στο YouTube είναι καλή, παράγει μεγάλο αντίκτυπο στο κοινό και δημιουργεί μεγάλη αύξηση πωλήσεων ή επισκεψιμότητας.

Τώρα που ξέρετε περισσότερα για την σημασία της επένδυσης στη διαφήμιση του YouTube, ας προχωρήσουμε παρακάτω.

Όσον αφορά την διαφήμιση, το YouTube σας προσφέρει διάφορους τύπους διαφημίσεων για την προώθηση σας, μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας.

Διαφημίσεις YouTube - Tablet Με YouTube Video

Οι άνθρωποι παρακολουθούν βίντεο στο YouTube εκατοντάδες εκατομμύρια ώρες, και παράγουν δισεκατομμύρια προβολές καθημερινά.

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων αυξάνεται καθημερινά με ταχύ ρυθμό, το ίδιο κάνει και ο διαφημιστικός προϋπολογισμός για τις επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες διαφημιστικής προβολής.

Η διαφήμιση στο YouTube είναι κατάλληλη για ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, και είναι καιρός να αρχίσουν όλες οι επιχειρήσεις να τη χρησιμοποιούν.

Είναι μια πολύ προσιτή, κλιμακούμενη μορφή διαδικτυακής διαφήμισης. Ο πελάτης πληρώνει μόνο όταν οι χρήστες βλέπουν την διαφήμισή του, εξασφαλίζοντας ότι οι δαπάνες μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά.

Σε γενικές γραμμές, μόνο οι χρήστες που ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία σας θα παρακολουθήσουν την διαφήμισή σας, οπότε δεν σπαταλάτε διαφημίσεις με χρόνο και χρήμα σε εκείνους που απλά “κοιτάνε”.

Οι αποτελεσματικές διαφημίσεις στο YouTube μπορούν να δημιουργούν shares και να αυξήσουν τις συνδρομές στο κανάλι σας, όπως επίσης και να επιτρέψουν στην επιχείρησή σας να επικοινωνήσει αποτελεσματικότερα με τους πελάτες σας.

Διαφημίσεις YouTube

Εναλλακτικά αποκτήστε και εσείς σήμερα ένα διαφημιστικό σποτ στο YouTube

Διαφημίσεις YouTube
Διαφημίσεις YouTube
Διαφημίσεις YouTube

Ακόμα ένα βασικό πλεονέκτημα της διαφήμισης στο YouTube, είναι ότι σας επιτρέπει να στοχεύσετε σε συγκεκριμένο κοινό, καθώς μπορείτε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένους χρήστες του διαδικτύου βάση της τοποθεσίας και της περιοχής ενδιαφέροντος τους.

Αυτό μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε ότι στοχεύουμε τις σωστές διαφημίσεις στους σωστούς ανθρώπους, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Μπορούμε επίσης να σας βοηθήσουμε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο του βίντεο σας για στοχευμένες φράσεις, αυτό σημαίνει ότι όταν οι χρήστες αναζητούν, βλέπουν και μοιράζονται το περιεχόμενό σας στο YouTube, τα βίντεο σας είναι πιο πιθανό να εμφανίζονται και στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Διαφημίσεις YouTube - Παράθυρα Με Το YouTube

Μην αφήνετε τον χρόνο να κυλάει, εκμεταλλευτείτε σήμερα κιόλας την ευκαιρία να προσελκύσετε νέο κοινό, να κάνετε νέες πωλήσεις, να δημιουργήσετε νέο πελατολόγιο.

Ειδικά στην Ελλάδα το βίντεο μάρκετινγκ (video marketing) είναι σε εμβρυακό στάδιο, φροντίστε να είστε στους πρώτους που θα δουν και θα εκμεταλλευτούν αυτήν την μοναδική ευκαιρία.

Η AiO θα είναι δίπλα σας, από την αρχή της YouTube καμπάνιας σας, έως στο τέλος της. Θα είμαστε εκεί να βελτιστοποιούμε τα βίντεο σας, την διαφήμισή σας και τον προϋπολογισμό σας. Θα είμαστε εκεί να σας συμβουλεύουμε, να σας προτείνουμε νέες καινοτόμες ιδέες μέχρι να πετύχετε τον σκοπό σας.

AiO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Social Rating
5.0
Based on 56 reviews
Google Rating
5.0
Based on 48 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 8 reviews
Διαφημίσεις YouTube
5/5 (75 Reviews)
Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης, συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση cookies και άλλων τεχνολογιών καταγραφής δεδομένων.